Figyelünk az alapokra!

Minden cég esetében kiemelten fontos a folyamatos megújulás. A vadonatúj Murexin Lewell aljzatkiegyenlítő termékcsaláddal új alapokra helyezzük az aljzatkiegyenlítést!

Az új Murexin Lewell termékcsalád 6 különböző aljzatkiegyenlítőből áll. Széleskörű megoldást kínálunk a szakipar és a lakosság számára a hideg és a melegburkolati munkák előkészítése során. Figyelembe vettük a gyakorlatban előforduló lehetséges rétegvastagságokat, a választható hideg- és meleg burkolat típusokat, a különböző várható igénybevételeket. Különös figyelmet fordítottunk a biztonságra, figyelembe véve az új és a felújítások során megtalálható legkülönbözőbb aljzat típusokat és feladatokat. A termékek egy része speciális tulajdonságokkal rendelkezik, melyek a felhordás/megszilárdulás után jelentenek nagy előnyt a felhasználók számára.

A Lewell aljzatkiegyenlítő anyagok besorolása az MSZ EN 13813 harmonizált szabvány alapján:

 1. Lewell ST 330 Standard aljzatkiegyenlítő CT-C25-F5
 2. Lewell ST 215 Standard aljzatkiegyenlítő             CT-C25-F5
 3. Lewell SP 220 Speciál aljzatkiegyenlítő CA-C25-F8
 4. Lewell PR 110 Profi aljzatkiegyenlítő CT-C30-F6
 5. Lewell PR 330 Profi aljzatkiegyenlítő CT-C30-F6
 6. Lewell NA 320 Kültéri aljzatkiegyenlítő CT-C25-F6

4 aljzatkiegyenlítő anyag esetén (Lewell ST 215 Standard,  Lewell ST 330 Standard, Lewell  PR 330 Profi és Lewell NA 320 Kültéri)  megfelelő hosszúságú szintetikus szálat alkalmaztunk szálerősítés céljából. Ezzel a módszerrel választ találtunk:

 • tartósság/kopásállóság növelése
 • kiegyenlítő anyagok megrepedésére való hajlam csökkentése a szilárdulás során
 • aljzatkiegyenlítő anyagok maximális rétegvastagságának növelése
 • csiszolhatósági paraméterek javítása

A tapasztalat azt mutatja, hogy szintetikus szálanyagok alkalmazása esetén a csiszolás során kevesebb por keletkezik. A csiszolt felület sima, polírozott képet mutat, mely PVC illetve linóleum burkolatok fektetése előtt kimondottan előnyt jelent.

A Lewell termékcsaládból 3 önterülő aljzatkiegyenlítő (Lewell PR 110 Profi, Lewell PR 330 Profi, Lewell SP 220 Speciál) feszültségmentes változatban készült.

Ez a kivitelezők és a szakemberek számára a következő előnyöket biztosítja:

 • A kiegyenlítő anyagok 28 napos zsugorodása nagyon kicsi
 • Az előírt rétegvastagságokban feszültségmentesen kötnek. meg. A kötés során nem repednek meg, nem fognak elválni az alapfelülettől.
 • Biztonságosan alkalmazhatók kritikus felületeken, a meglévő aljzatok bontása/eltávolítása nélkül. (ragasztóval/bitumennel szennyezett felületek – gyenge, nem megfelelő szilárdsággal rendelkező aljzatok, meglévő kerámia/cementlap burkolatok, meglévő, régi gipszes/magnezit esztrich felületek, stb.

Mivel az új aljzatkiegyenlítő anyagok szervesen illeszkednek meglévő termék portfóliónkba, fontos a megfelelő alapozók illetve meleg/hidegburkolati ragasztók kiválasztása az igénybevételektől és a felhasználási területektől függően.

A feszültségszegény termékeken kívül a többi aljzatkiegyenlítő esetén is fontos szempontnak tartottuk a biztonságot, ezért ezek is zsugorodás csökkentettek, illetve megfelelő adalékszerek alkalmazásával növeltük a terülést és a vízzel szembeni ellenálló képességet.

A Lewell NA 320 aljzatkiegyenlítő anyagunk a beltéri alkalmazhatóság mellett elsősorban kültéri felhasználási lehetőségeket is biztosítja. Burkolattal ellátott erkélyek, kültéri teraszok, fagynak/víznek kitett igénybevételek esetén is biztonságosan felhasználható. A szálerősítés és az erre a célra kialakított összetétel ebben az esetben különösen hozzájárul a tartósság és a biztonságos alkalmazáshoz.

A rétegvastagságok meghatározása esetén két alapvető célt tűztünk ki.  A Lewell PR 110 Profi, SP 220 Speciál és ST 215 Standard aljzatkiegyenlítők esetén a minimális/gazdaságos felhasználás volt az elsődleges cél. A finom szemszerkezetnek köszönhetően a Lewell PR 110 Profi 1 mm míg az SP 220 Speciál és ST 215  Standard kiegyenlítő anyagok akár 2 mm rétegvastagságban is felhordhatóak a  megfelelően előkészített aljzatokon/alapfelületeken.

A Lewell NA 320 Kültéri és SP 220 Speciál aljzatkiegyenlítők egy munkamentben 2 cm, a Lewell PR 330 Profi és ST 330 Standard aljzatkiegyenlítők pedig max. 3 cm rétegvastagságban hordhatók fel egy munkamenetben. Ezzel nagyobb felületi egyenetlenségek is kiegyenlíthetők igény szerint.

A Lewell ST 330 Standard aljzatkiegyenlítőhöz 2 cm rétegvastagság felett 10 %-ban megfelelő szemcseméretű, szárított kvarchomokot kell keverni változatlan keverővíz  alkalmazásával.

A Lewell PR 110 Profi és PR 330 Profi aljzatkiegyenlítők a magas végszilárdságuknak köszönhetően felhasználhatók ragasztott parketta burkolatok alatti aljzatok kiegyenlítésére is.

A Murexin Lewell aljzatkiegyenlítőket több éves kutatómunka eredményeképpen, innovatív technológiai eljárások segítségével Önnek fejlesztettük!