LVT burkolatok ragasztása előtt különösen fontos az aljzatkiegyenlítés

Ha fontos a DESIGN,

akkor DESIGNBURKOLAT:

Egyre többször találkozunk kiállítótermekben, üzletekben, éttermekben olyan melegburkolatokkal, melyekről első benyomásra azt hinnénk, hogy pl. kerámia- vagy természetes kőburkolat illetve parketta. Ezeket a burkolatokat a piacon a design PVC, vagy vinilburkolat valamint az LVT (Luxury Vinyl Tile) nevén ismerjük, melyek magas kopás- és dörzsállósággal rendelkeznek. Nem létezik olyan, amit ne lehetne tökéletesen utánozni a design-vinil burkolatokkal. Nem tekercsben, hanem a burkolólapokhoz hasonlóan laponként kapható. A minták sokrétűsége, az egyszerű szállíthatóság és gyors feldolgozhatóság jellemzi.  

Designburkolat a lakásba is?

Igen!  Az újgenerációs designburkolat a lakás bármely pontjára is tökéletes választás!

A nappali, konyha, szoba, akár fürdőszoba is burkolható ezzel a megoldással, különleges esztétikai hatása, egyedisége, sokszínűsége, könnyű takaríthatósága miatt. Hosszú távon is tartós felületet alakítható ki.

Figyelem! A designburkolatok fektetéséhez speciális ragasztóra van szükség!

A design-vinil burkolatokat nem lehet a hagyományos, egyszerűbb PVC ragasztókkal leragasztani a tapadás, a nyírás, a hőmérsékletingadozás és a méretstabilitás miatt.

Szívóképes alapfelületek esetén használja a Murexin D 495 Designburkolat ragasztót!

A Murexin D 495 Designburkolat ragasztó egy nagyon emissziószegény, oldószermentes, környezetbarát ragasztó, amely erős ragasztóbordákkal, magas kezdeti tapadással, szálerősítéssel, mérettartóssággal és egyszerű feldolgozhatósággal rendelkezik. A megnövelt igénybevételek esetén is rendkívül jó mérettartó képességgel rendelkezik.

Hogyan használjuk? Információ burkolóknak!

A design-vinil burkolatok fektetéséhez használt Murexin D 495 Designburkolat ragasztó nedveságyas ragasztó, melyeket az alapfelületre kell felhordani, és a burkolatot a még nedves ragasztóágyba kell belefektetni. Szellőztetési idő kb. max. 10 perc, Fektetési idő kb. 15 – 20 perc. A ragasztó felhordása A2-es fogazott kenőlapáttal történik (anyagszükséglet: kb. 0,25-0,30 kg/m2). A nedveságyas ragasztó előnye, hogy a burkolatok hátoldalát egyenletesen lehet benedvesíteni.

Rétegrend

Beton

Murexin LF 1 Mélyalapozó

Murexin Aljzatkiegyenlítő

Murexin D 495 Designburkolat ragasztó

LVT burkolat

Felújítás könnyen és egyszerűen meglévő kerámiaburkolaton! A designburkolat itt is tökéletes választás!

Meglévő kerámiaburkolatokra történő felújítás során, ha közvetlenül a kerámiaburkolatra ragasztanának, akkor a kerámiaburkolatok közötti fugahézagok átüthetnek a designburkolaton. Ennek elkerülése miatt javasoljuk a burkolás megkezdése előtt a fugák kitöltését-kiglettelését a Murexin MF4 Murefix Gyors javítóanyaggal. Feldolgozási idő: max. 5 perc, Burkolható kb. 30 perc után.

A Murexin MF 4 egy poralakú, műgyantával javított, állékony, gyorsan száradó, feszültségszegény, hidraulikusan kötő javítóanyag. Alapozó nélkül használható, nullára húzható. Csak beltéri felhasználásra, padló és falfelületekre. Különböző alapfelületeken (pl. cementesztrich, önterülő anhidritesztrich, beton, farostlemez) lévő lyukak, egyenetlenségek kijavítására és kitöltésére használható. Régi és új kiegyenlítéseken lévő egyenetlenségek, hibák 0-4 mm rétegvastagság között javítására. Alkalmas padlófűtésnél és görgősszék terhelésnél is.

A Murefix MF 4 felhordása után a kerámiaburkolatok „fogassága” miatt (nincsenek egy síkba a kerámiaburkolatok, ezért a burkolatok körvonala átrajzolódhat a designburkolaton), egy Murexin aljzatkiegyenlítő felhordására a Murexin D4 Tapadóhíd alkalmazásával.

Rétegrend

Meglévő kerámiaburkolat

Murexin MF 4 Murefix

Murexin D4 Tapadóhíd

Murexin Aljzatkiegyenlítő

Murexin D 495 Designburkolat ragasztó

LVT burkolat