Magyar Termék Nagydíjas a Murexin LEWELL termékcsalád

A hazai építőipari kutatás-fejlesztés sikereként, Magyar Termék Nagydíjat kapott a Murexin Kft. szekszárdi bázisán kifejlesztett új termékcsalád.

A hazai építőipari sajátosságokat is figyelembe véve, speciális alapanyagokból fejlesztette ki a Murexin Kft. szakembergárdája azt a LEWELL aljzatkiegyenlítő termékcsaládot, amellyel most elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat. A Murexin magyarországi leányvállalata, létszámbővítéssel, két éve alapozta meg a szekszárdi kutató-fejlesztő munkát, ahol a hazai igényekhez igazodó, Európában is versenyképes termékeket hoztak létre.

Mivel a hazai építőiparban egyre nagyobb gondot okoz a szakemberhiány, egy olyan termékcsalád létrehozását tűztük célul, amelyet a lehető legkönnyebben tudnak kezelni a felhasználók – fejtette ki Czili Aladár, a Murexin Kft. ügyvezető igazgatója.

A LEWELL termékcsalád 6 különböző, a hideg és a melegburkolati munkákhoz alkalmazható aljzatkiegyenlítőből áll.

Kifejlesztésénél figyelembe vették a gyakorlatban előforduló lehetséges aljzat típusokat, rétegvastagságokat, a legtöbb hideg- és meleg burkolat típust, valamint a felújításoknál és az új építkezéseknél várható fogyasztói igénybevételeket. Ennek figyelembe vételével az új termékcsalád speciális tulajdonságokkal rendelkezik, a melyek a felhordás és a megszilárdulás során jelentenek könnyebb felhasználást a felhasználók számára.

Cégünk azt tapasztalja, hogy az építőipari boom az alapanyaggyártásra is kedvező hatással van. Ugyanakkor a jól képzett szakemberek elvándorlása mellett az is gondot okoz, hogy a fiatalok közül egyre kevesebben választják ezt az ágazatot. A Murexin komoly erőfeszítéseket tesz a minőségi szakmai utánpótlás nevelés erősítése érdekében – mondta Czili Aladár.